Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Házi Marlenka

felvitel dátuma: 2011-11-08 12:36:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3579
részletes recept
Házi Marlenka
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg margarin
3 nagy kanál méz
30 dkg porcukor
40 dkg simaliszt
egy kiskanál szódabikarbóna
6 dcl tej
3 tojás

10 dkg darált diót
2 kanál porcukor
6 kanál grízt /baba darát/.
25 dkg teavaj
fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.

1 dl rum

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztához egy lábasban felolvasztunk 25 dkg margarint, adunk hozzá 3 nagy kanál mézet, 30 dkg porcukrot, 40dkg simalisztet egy kiskanál szódabikarbónát és 1 dcl tejet.
Lassú tüzön jól összekeverjük míg egynemü masszává nem válik.
Vigyázzunk le ne égjen. Majd a legvégén hozzáadunk 3 tojást és jól elkeverjük.
Leveszzük a tüzröl.
Három tepsiben sütünk három lapot, mégpedig úgy, hogy sütöpapírral borítjuk be a tepsi alját és a masszát vékonyan rákenjük.
A masszából három lapot sütünk tehát háromfelé osztjuk a lábasbeli masszát.
A masszánk folyékony lesz, tehát jól kenhetö.
A sütöt elömelegítjük kb.200 C fokra és egyenként megsütjük a lapokat kb. 8 -10 perc laponként.
Majd hagyjuk kihülni.

Ezután a lapokat egymásra téve, szélüket egy késsel egyenesre vágjuk. A levágott széleket egy tálba apróra morzsoljuk és ehhez adunk még 10 dkg darált diót is. Jól összekeverjük, ezzel a diós morzsával fogjuk a legvégén megszórni a Marlenkát. :)
Elkészítjük a krémet.
Fél liter tejet felteszünk forralni, ehhez adunk 2 kanál porcukrot, 6 kanál grízt /baba darát/.
Ezt sürüre fözzük állandó kevergetés mellett.
Majd hülni hagyjuk.
Egy tálba öntjük majd fokozatosan hozzáadunk 25 dkg teavajat és fél doboz kb.1,5 dcl Salkot/ édes sürített tejet/.Jól összemixeljük.

Ezután az egyik lapot meglocsoljuk rummal,majd megkenjük a krémmel, erre jön a második lap rummal meglocsolva, a következö réteg krém és a harmadik lap.
A tetejét krémmel kenjük be és sürün megszórjuk a dióskeverékkel.
Hütöbe tesszük.
Majd másnap kivesszük és letakarva érni hagyjuk és puhulni.1-2 nap után az igazi.
Finom sütemény, igazi ínyencség.
Nehéznek tünhet, de semmi gond nincs vele.
Megéri a munkát.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 18

Örülök ennek a sütinek! Meg fogom csinálni mert egy ideje kerestem ennek a sütinek a receptjét.

0/10 Kata 2013 január 12

Nem fázis képpel készült, akkor miért írják így a szabályt.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*