remek volt! köszi!
Maradék resztelt májból készítettem,ami kb 40dkg volt elkészitve.
10dkg vaj,vagy margarin,kkanál mustár,1 evkanál tejföl vagy uannyi tejszín,petrezselyemzöld,só,borskkanál majoranna.
Az előző napról megmaradt resztelt májat robotgépbe öntöm és hozzáadom a vajat,tejszínt vagy tejfölt,mustárt és a fűszereket,összedolgozom a géppel pépesre,majd az őzgerinc sütőbe folpackot teritek,hogy mindkét oldalon kilógjon,mert azt majd a tetejére hajtom.Beleöntöm a masszát és behűtöm.Egy óra múlva akár fogyasztható is.A folpackt segítségével tálcára fordítom és fel lehet szeletelni.Nagyon finom , tartósító nélküli,akár reggeli vagy vacsora étel .Friss kenyérrel akár vendégváró falatokat is készíthetünk és elmondhatjuk,hogy saját kenőmájasunk van.
/Resztelt máj elkészítése:a zsíradékon apróra vágott hagymát dinsztelek,a megmosott,lecsepegtetett és vékony csikokra vágott májat beleteszem,egyet forgatok rajta,átsütöm,majd megszórom pirospaprikával,majorannával és borssal,hogy le ne égjen nagyon pici vizet öntök hozzá.Fedő alatt puhára főzőm.Mikor kész tálaláskor sózom meg/Lehet ízesíteni egy kis lecsóval.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.