Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Házi májpástétom

felvitel dátuma: 2012-02-18 20:52:02       mai nézettség: 1       nézettség: 8996
részletes recept
Házi májpástétom
Hozzávalók 3 személyre:

Maradék resztelt májból készítettem,ami kb 40dkg volt elkészitve.

10dkg vaj,vagy margarin,kkanál mustár,1 evkanál tejföl vagy uannyi tejszín,petrezselyemzöld,,borskkanál majoranna.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az előző napról megmaradt resztelt májat robotgépbe öntöm és hozzáadom a vajat,tejszínt vagy tejfölt,mustárt és a fűszereket,összedolgozom a géppel pépesre,majd az őzgerinc sütőbe folpackot teritek,hogy mindkét oldalon kilógjon,mert azt majd a tetejére hajtom.Beleöntöm a masszát és behűtöm.Egy óra múlva akár fogyasztható is.A folpackt segítségével tálcára fordítom és fel lehet szeletelni.Nagyon finom , tartósító nélküli,akár reggeli vagy vacsora étel .Friss kenyérrel akár vendégváró falatokat is készíthetünk és elmondhatjuk,hogy saját kenőmájasunk van.

/Resztelt máj elkészítése:a zsíradékon apróra vágott hagymát dinsztelek,a megmosott,lecsepegtetett és vékony csikokra vágott májat beleteszem,egyet forgatok rajta,átsütöm,majd megszórom pirospaprikával,majorannával és borssal,hogy le ne égjen nagyon pici vizet öntök hozzá.Fedő alatt puhára főzőm.Mikor kész tálaláskor sózom meg/Lehet ízesíteni egy kis lecsóval.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6319

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 R.T.Gitta 2020 január 16

remek volt! köszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*