60 dkg finomliszt
4-4,5 dl tej
3 dkg éleszto
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek cukor
1/2 ek só
A langyos tejbe beletesszuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Hozzáontjuk a lisztet, amibe belekevertuk a sót és osszegyúrjuk. Hozzátesszuk az olvasztott vajat és szép simára dagasztjuk. Kb. 5 perc elég ido a dagasztáshoz.
Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átméroju korlappá nyújtjuk, a korlapokat 8 cikkre, vagyis háromszogre vágjuk. A korcikkeket széles véguknél feltekerjuk kifli formájúra és tepsire rakjuk. Ilyenkor rakhatjuk bele a tolteléket is. Sutés kozben nagyon megnonek, ezért messzire rakjuk oket egymástól. Megkenjuk a tetejuket egész felvert tojással, és elomelegített sutoben légkeverésesnél 200 fokon, alul-felul sutoben 220 fokon szép barnára sutjuk, 10 perc alatt.
TIPP: Lehet toltelék nélkul is sutni, de mehet bele egy kis kocka étcsoki, túró, kemény lekvár, sajt, stb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.