jól hangzik, ki próbálom, köszi
1 kg. sárgarépa,
1 kg. petrezselyem gyökér,
1 kg, magvalt paprika,
20 dkg. vöröshagyma,
40 dkg. zeller gumó,
20 dkg. paradicsom,
2 nagy fej fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 csokor zeller zöld,
3-4 új hagyma szára
30 dkg . só.
Aszaló szerkezet enyém házilag készült fa rekeszre feszített apró lyuku szúnyogháló, majd erre szépen ráfektetett zöldségek és felül ismét letakarva, a nap csodás hatását kihasználva.
Az összes zöldséget megmosom, vékonyan felszeletelem, a paprikát magja nélkül, a paradicsom közepét kiszedem, hogy ne penészedjen.
A Petrezselyem és a zeller zöldeknek a leveleit szépen kiteregetem.
Mivel nagyon jó idő van így 3-4 nap alatt házilag megszárítom tiszta szúnyoghálóval letakarva.
Majd ha mindez kész akkor apróra darálom ezt a zöldség kavalkádot.
Ebbe keverem bele a 30 dkg sót, hogy tartós legyen, de lehet kevesebbet is.
Ennyi mennyiséghez kell a 30 dkg .
Így egy igazi házi készítésű ételízesítőt kapunk amiben nincs adalék anyag, arra figyeljünk ha ezt használjuk kevesebb só kell az ételekbe.
jól hangzik, ki próbálom, köszi
Jó - jó, de próbáltad só nélkül? Én egyáltalán nem használok sót a szárított ételízesítőhöz és semmi baja. Évek óta így készítem. Teszek bele hagymát, fokhagymát, zöldségeket, kelkáposztát. Próbáld ki érdemes! Üdv.
Bocsánat! Az összetevőket átugrottam, vedd tárgytalannak kérlek a véleményem. A só kivételével. Üdv
Jövőre nem hagyom ki!
Mindenképpen érdemes elkészíteni azt mondom .Sót raktam ugyan bele de biztosan anélkül is jó ,így legalább nem sózom az ételt amibe teszem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.