Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Házi kenyér

felvitel dátuma: 2013-10-02 17:02:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1927
részletes recept
Házi kenyér
Hozzávalók 1 személyre:

3 dl langyos víz

1 kávéskanál

1 kávéskanál cukor

3 evőkanál olaj

1 kávéskanál 10%-os ecet

1/2 kg kenyérliszt

2,5 dkg élesztő

Előkészületi idő: 110 perc

Sütési idő: 55 perc

Elkészítés:

 

Tálban:

Ha nincs kenyérsütőd, a lisztet tálba téve, a közepébe kis lyukat ásva az élesztőt morzsold bele, öntsél langyos vizet és pici cukrot, majd hagyd megkelni. Mindenféle magokat tehetsz bele, örölt lenmag, szezám, stb. Végül a többi hozzávalóval együtt keverd össze és a robotgép dagasztó spiráljáva dagaszd kb. 20 percig. Hagyd kelni kb. 1 órát, majd kézzel átdagasztva  formázvd meg.,  Sütő téve újból hagyd kelni  50 percig,. A sütőbe egy kis edénybe tegyél be vizet a gőz megtartásához,. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe tedd, és 200 fokon 50-55 percig süsd

 

 

Kenyér sütőben:

A hozzávalókat a leírás sorrendjében a kenyérsütő üstjébe teszem és elindítom a gépet a tészta programon /nálam 8-as/. A gép megdagasztja a kenyeret 20 perc alatt, majd 1 óra10 percig keleszti. Ha kész kiveszem, kissé átgyúrom és a sütőpapírral bélelt sütőtálba teszem. Tetejét bevágom , majd letakarva 50 percig újra kelesztem. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe teszem, és 200 fokon 40-45 percig sütöm.

Kiborítva rácson hagyd kihűlni.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Remenár Jánosné 2013 október 3

kipróbálom, mert Nekem jónak tünik

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*