kipróbálom, mert Nekem jónak tünik
3 dl langyos víz
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál 10%-os ecet
1/2 kg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
Tálban:
Ha nincs kenyérsütőd, a lisztet tálba téve, a közepébe kis lyukat ásva az élesztőt morzsold bele, öntsél rá langyos vizet és pici cukrot, majd hagyd megkelni. Mindenféle magokat tehetsz bele, örölt lenmag, szezám, stb. Végül a többi hozzávalóval együtt keverd össze és a robotgép dagasztó spiráljáva dagaszd kb. 20 percig. Hagyd kelni kb. 1 órát, majd kézzel átdagasztva formázvd meg., Sütő téve újból hagyd kelni 50 percig,. A sütőbe egy kis edénybe tegyél be vizet a gőz megtartásához,. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe tedd, és 200 fokon 50-55 percig süsd
Kenyér sütőben:
A hozzávalókat a leírás sorrendjében a kenyérsütő üstjébe teszem és elindítom a gépet a tészta programon /nálam 8-as/. A gép megdagasztja a kenyeret 20 perc alatt, majd 1 óra10 percig keleszti. Ha kész kiveszem, kissé átgyúrom és a sütőpapírral bélelt sütőtálba teszem. Tetejét bevágom , majd letakarva 50 percig újra kelesztem. A kelesztés lejárta után hideg sütőbe teszem, és 200 fokon 40-45 percig sütöm.
Kiborítva rácson hagyd kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.