60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
csipet só
1 evőkanál cukor
1,5 dltej
10 dkg vaj
Töltelékhez
kakaópor
margarin
cukor
1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha egy kevéske cukrot is adunk hozzá.
2. Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval összedagasztjuk, majd félretesszük meleg helyre, had keljen, körülbelül a duplájára kelesztjük.
3. Ha megkelt kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra. A megolvasztott margarinnal szépen megkenjük és ízlés szerint, de bőven megszórjuk a kakaóporral. Elkezdjük feltekerni és miközben tekerjük a csupasz tésztát is kenegetjük a margarinnal, majd tekerjük tovább.
4. Mikor feltekertük egy hosszú tekercset kapunk, amit 2-3 ujjnyi vastagra vágunk és szorosan egymás mellé tesszük egy hőálló, magas falú edénybe, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Meglocsolhatjuk a maradék olvasztott margarinnal is és mehet a 180 fokos sütőbe. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük .
Másik verzióban is készíthetjük ,ha két oldalról göngyöljük fel a tésztát és duplán vágjuk el.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.