Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Házi Joghurt *

felvitel dátuma: 2016-04-12 15:43:34       mai nézettség: 6       nézettség: 1108
részletes recept
Házi Joghurt *
Hozzávalók 4 személyre:

1 l házi tej 
1 kis doboz élőflórás joghurt (Activia joghurt)
1 nagy üvegedény (fedővel)

Előkészületi idő: 7 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tejet felforraljuk, és visszahűtjük 40 fokra.(Az a hőmérséklet, amikor az ujjunkat beledugva érezzük, hogy forró, de még nincs kényszerünk, hogy azonnal kirántsuk az ujjunkat.) Ha megfelelő a hőmérséklet, egy kis doboz natúr joghurtot, belekeverünk a tejbe. A tejes fazékra rátesszük a fedőt, és az egészet bebugyoláljuk egy meleg pokrócba, majd 6-8 órára "megfeledkezünk" róla.(Én este későn szoktam elkészíteni és reggelre kész a friss joghurt)
A lényeg, hogy tartósan a 40 fok körüli hőmérsékleten maradjon a joghurt.
6-8 óra múlva a joghurt már fogyasztható. Ha görög joghurtot szeretnénk készíteni, egy nagy szűrőt kibélelünk konyharuhával, és beleöntjük a joghurtot. A konyharuhát összekötjük, a szűrővel együtt egy edényre helyezzük, és 1-2 órán keresztül hagyjuk, hogy kicsöpögjön a savó. Az eredmény tejföl sűrűségű, krémes görög joghurt lesz. A kicsöpögött savót felhasználhatjuk kenyérsütéshez, különösen finom lesz tőle a kenyér.
Ha félreteszünk az elkészült joghurtból 2-3 evőkanálnyit, a következő adagot már azzal tudjuk beoltani.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*