Szuper, szeretem a hurkát, no és ez a káposzta is nagon fincsi!
hurka, pici zsír, kevés víz
minden évben vágunk disznót, így hurka is készül, kolbász azért nincs, mert azt felfüsöltve szeretjük.
A hurkákat belehelyezem a tepsibe és picit átkenem zsírral, pici vizet öntök alá és fogvályóval pár helyen megszúrkodom, hogy ne pattanjon szét a hurka a sütés közben. Alufóliával lefedem és 200 fokon sütöm majdnem készre. 30 perc múlva megnézem, megfordítom és légkeveréssel rápirítok, majd megfordítom és a másik oldalát is rápirítom. Akinek nincs légkeverés az csak pár percig pirítsa, hogy picit ropogósabb legyen a külseje. Majd kiteszem egy tálba és párolt káposztával és a férjemnek krumplipürével tálalom. Hagymás burgonya, vagy tepsis burgonya szokott készülni hozzá, de most kevés volt itthon a burgonya, ezért gyors pürét csináltam a gyerekek miatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.