Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Közepes » Házi habos linzerem

felvitel dátuma: 2011-06-06 17:33:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1600
részletes recept
Házi habos linzerem
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 db tojássárgája
fél csomag sütöpor
2 dcl tejföl
pici só
10 dkg lekvár /én házi baracklekvárral
kentem meg /


habos töltelék:
5 tojásfehérjét
6 kanál porcukor
1 vaníliáscukor
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
10 dkg csokimáz
porcukor
friss sárgabarack gerezddel díszítéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A sütöt 170 C fokra elömelegítjük.

40 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg zsírral, majd hozzáadunk 5 tojássárgáját, fél csomag sütöport, 2 dcl tejfölt és pici sót.
Ezt összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral /én házi baracklekvárral kentem meg/, majd mindkét oldalán egyenletesen feltekerjük úgy, hogy a közepén maradjon kb. 2-3 cm .
Tepsibe helyezzük öket/egy tepsibe 2 darabot helyezünk el.
Én a tepsiket kizsíroztam.

Elkészítjük a habos tölteléket.
Az 5 tojásfehérjét 6 kanál porcukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá verem.
Majd két részre osztom.
Az egyikbe 10 dkg darált mákot és fél citrom reszelt héját teszek, a másik rész habba pedig 10 dkg darált diót.
Ezt külön -külön összekeverem.
A két - két linzer közepét habbal töltöm meg, ill. kanállal rakom a hosszú linzerek közepébe a mákos habot, majd a másik 2 linzerre a diósat.
Betesszük a 180 C fokra állított sütöbe és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihült a közepére csokimázat öntünk és a szélét porcukorral szórjuk meg.
Majd szeleteljük. Én vékony friss sárgabarack gerezddel díszítettem.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*