40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 db tojássárgája
fél csomag sütöpor
2 dcl tejföl
pici só
10 dkg lekvár /én házi baracklekvárral
kentem meg /
habos töltelék:
5 tojásfehérjét
6 kanál porcukor
1 vaníliáscukor
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
10 dkg csokimáz
porcukor
friss sárgabarack gerezddel díszítéshez
A sütöt 170 C fokra elömelegítjük.
40 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg zsírral, majd hozzáadunk 5 tojássárgáját, fél csomag sütöport, 2 dcl tejfölt és pici sót.
Ezt összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral /én házi baracklekvárral kentem meg/, majd mindkét oldalán egyenletesen feltekerjük úgy, hogy a közepén maradjon kb. 2-3 cm .
Tepsibe helyezzük öket/egy tepsibe 2 darabot helyezünk el.
Én a tepsiket kizsíroztam.
Elkészítjük a habos tölteléket.
Az 5 tojásfehérjét 6 kanál porcukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá verem.
Majd két részre osztom.
Az egyikbe 10 dkg darált mákot és fél citrom reszelt héját teszek, a másik rész habba pedig 10 dkg darált diót.
Ezt külön -külön összekeverem.
A két - két linzer közepét habbal töltöm meg, ill. kanállal rakom a hosszú linzerek közepébe a mákos habot, majd a másik 2 linzerre a diósat.
Betesszük a 180 C fokra állított sütöbe és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihült a közepére csokimázat öntünk és a szélét porcukorral szórjuk meg.
Majd szeleteljük. Én vékony friss sárgabarack gerezddel díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.