Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Havasi gyopár szelet

felvitel dátuma: 2012-02-10 18:00:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2862
részletes recept
Havasi gyopár szelet
Hozzávalók 8 személyre:

Barna tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg Rama
  • 7 dkg cukor
  • kevés sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek keserű kakaópor

 

Fehér tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • kevés sütőpor
  • 3-4 ek tejföl

 

Kenéshez:

  • barackklekvár

 

Szóráshoz:

  • laponként 15 dkg durvára vágott dió , ízlés szerinti

 

Krém:

  • 0,5 l tej
  • 3 púpos ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor, vagy aroma
  • 30 dkg Rama

 

Tetejére:

  • porcukor
  •  vagy olvasztott csoki is kerülhet
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:
elkészítés
  1. A barna tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, összegyúrjuk. Fagyasztóba tesszük ,míg a fehér tészta készül.
  2. A fehér tésztát a felsoroltakból összegyúrjuk.Három cipót készítünk belőle.
  3. Nagy gáztepsi hátára kinyújtjuk az első lapot.(én benedvesítettem az asztallapot,erre terítettem a sütőpapírtMéretre nyújtottam a tésztát és áthúztamtepsi hátuljára.)
  4. Erre a nyers kinyújtott lapra kenünk baracklekvárt, megszórjuk ízlés szerint durvára vágott pörkölt dióval (száraz serpenyőben szoktam kevergetve néhány perc alatt pörkölni, illatosabb, intenzívebb ízű lesz a dió.)
  5. A pörkölt dió tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott barna tészta egyharmad részét.
  6. Előmelegített sütőben, kb.8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell , nehogy túlsüljön.
  7. Ha kisült, félretesszük, és a másik két lappal is hasonlóképpen járunk el.
  8. Főzött krémet én így szoktam készíteni: A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  9. Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzükBeletesszük a vaníliátHagyjuk kihűlni (mikróban ,magasfalu edényben szoktam főzniÍgy nem kozmálhat oda  az alja A főzés ideje alatt 3-4szer ki kell venni és simára keverni. .).
  10. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá.
  11. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk!
  12. A kisült lapok közé töltjük. Másnap szeletelhető!
sütési hőfok:
180°C 
Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*