Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Havasi gyopár

felvitel dátuma: 2018-04-13 22:53:30       mai nézettség: 1       nézettség: 867
részletes recept
Havasi gyopár
Hozzávalók 10 személyre:

A barna tésztához:

15 dkg liszt

5 dkg vaj

7 dkg cukor

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál kakaópor

1 mokkáskanál sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg vaj

25 dkg porcukor,  1 tojás

1/2 csomag sütőpor

3-4 evőkanál tejföl

A krémhez:

6 dl tej

2 csomag vaníliaízű pudingpor

20 dkg porcukor

25 dkg vaj

2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

1/2 üveg házi baracklekvár

25 dkg vágott dió

A tetejére:

2 tojásfehérje

20 dkg porcukor

Előkészületi idő: 50 perc


Elkészítés:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagoljuk (én fagyasztóba tettem felhasználásig).
A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, majd a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.

Tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem és a sütemény tetejére simítottam, végül csokoládéforgáccsal megszórtam.

A tepsi mérete:

26 × 36 cm-es nagy tepsi

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*