Mutatós, egyszerű, finom.
Piskóta:
4 tojás
4 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor
Citromkrém:
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 citrom leve és héja
2 ek. liszt
1 ek, cukor
2 dl víz
Kekszmassza:
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
rumaroma
2 kk. neskávé
langyos víz
Kókuszreszelék a szóráshoz
A 4 tojásból szokásos módon piskótát sütök egy 20X30 cm-es tepsiben Ez lesz a házikó alapja. Miután kihűlt rákenem a citromkrémet, ami az ablaka lesz, hűtőbe teszem amíg kicsit megszilárdul. Erre jön a barna kekszmassza, amiből készül a házikó teteje, ezt kenhetőre készítem, majd újra hűtő következik 15 percre. Feldarabolom a süteményt kockákra, majd a tetején lévő képlékeny kekszmasszát a kezemmel háromszögre formálom, háztetőnek. amikor mindegyikkel kész vagyok, megszórom a házikók tetejét kókuszreszelékkel, ettől lesz havas házikó. :-) Igazi karácsonyi sütemény, de máskor is el lehet készíteni, nagyon finom.
Citromkrém:
A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a citrom levét és héját, majd a lisztből, cukorból, vízből főzött és kihűtött pépet. Ettől könnyű lesz a krém.
Kekszmassza:
A darált kekszhez szórom a porcukrot, a kakaóport, a neskávét(ha gyerek is eszik belőle akkor koffeinmentes azonnal oldódó kávét használjunk), hozzáadom a rumaromát és langyos vízzel masszává keverem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.