Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Hátszín szelet zöldbors mártással

felvitel dátuma: 2011-03-12 11:35:05       mai nézettség: 2       nézettség: 3105
részletes recept
Hátszín szelet zöldbors mártással
Hozzávalók 4 személyre:

marha hátszín 0,80 kg
0,016 kg
őrölt bors 0,01 kg
étolaj 0,40 l
mustár 0,10 kg
zöldbors 0,003 kg
barna mártás 0,03 kg
vörös bor 0,05 l
tejszín 0,10 l
friss vegyes zöldség a díszítéshez ( lehet mirelit is )
rizs 0.12 kg
burgonyapüré 0.12 kg

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Hátszínből 20 dkg-os szeleteket vágunk, megborsózzuk, és vékonyan bekenjük mustárral.
Olajba helyezzük a húsokat, és pár napig pácoljuk. ( a pácolás által nagyon omlós lesz a hús )
A szeleteket roston megsütjük, közben elkészítjük a zöldbors mártást.

Mártás:
A serpenyőbe kevés vizet teszünk, és felforraljuk.
Majd beletesszük a zöldborsot, és megpároljuk. Pároláskor belekeverjük a barna mártásport.
Főzés közben vörösborral ízesítjük, majd tejszínnel felengedjük.

Rizst puhára főzzük, majd merőkanálba nyomjuk. és kivesszük.

Burgonyapürét fóliára tesszük, majd óvatosan befedjük, és a bélszín mellett a roston kicsit megsütjük.
A fóliát tetejéről óvatosan lefejtjük. Tálalááskor ízlésesen elrendezzük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*