marha hátszín 0,80 kg
só 0,016 kg
őrölt bors 0,01 kg
étolaj 0,40 l
mustár 0,10 kg
zöldbors 0,003 kg
barna mártás 0,03 kg
vörös bor 0,05 l
tejszín 0,10 l
friss vegyes zöldség a díszítéshez ( lehet mirelit is )
rizs 0.12 kg
burgonyapüré 0.12 kg
Hátszínből 20 dkg-os szeleteket vágunk, megborsózzuk, és vékonyan bekenjük mustárral.
Olajba helyezzük a húsokat, és pár napig pácoljuk. ( a pácolás által nagyon omlós lesz a hús )
A szeleteket roston megsütjük, közben elkészítjük a zöldbors mártást.
Mártás:
A serpenyőbe kevés vizet teszünk, és felforraljuk.
Majd beletesszük a zöldborsot, és megpároljuk. Pároláskor belekeverjük a barna mártásport.
Főzés közben vörösborral ízesítjük, majd tejszínnel felengedjük.
Rizst puhára főzzük, majd merőkanálba nyomjuk. és kivesszük.
Burgonyapürét fóliára tesszük, majd óvatosan befedjük, és a bélszín mellett a roston kicsit megsütjük.
A fóliát tetejéről óvatosan lefejtjük. Tálalááskor ízlésesen elrendezzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.