A hozzávalókat laponkénti mennyiségre adom meg. Ezt a mennyiséget kell hatszor elkészíteni.
2db tojás
4 evőkanál őrölt mandula
késhegynyi vagy még kevesebb stevia por
késhegynyi foszfátmentes sütőpor
Krém
1 doboz kókusztej 4 dl
3 dl víz vagy zabtej.
2 tábla nagyon jó minőségű étcsokoládé vagy ha lehetőség van rá akkor kakaóbab 10 dkg őrölt szükséges.
2-3 evőkanál étkezési keményítő ez a használt alapanyagtól függ.
5dkg xilit
3dkg kókusz zsír
A tojásokat ketté választom . A sárgájával kikeverem az őrölt mandulát . Amit előzőleg összekevertem a steviával és a sütőporral. A fehérjéből habot verek. Mikor a hab elkészült összekeverem a sárgájával és sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntöm. Egyenletesen eligazítom és a sütőbe teszem. Előmelegített sütőbe 5-6 perc a sütési idő.
Tésztája teljesen gluténmentes. Az össz mandula szükséglet kb. 25dkg.
Krém:
A kókusztejet és a vízet összekevertem. Itt jegyzem meg ha zabtejet használunk abban az esetben a teljes tej szükségletet azzal oldjuk meg. Nekem kókusztej volt kéznél és mivel sűrűbb mint az átlag tej ezért higítottam vízzel. A folyadékot megfeleztem, az egyik felében összekavartam a gőzfelett megolvasztott étcsokoládét . Itt a jó minőségű étcsokoládé alatt 70% -tól nagyobb kakaótartalommal bíró étcsokoládéra gondolok. Ehhez adtam a keményítőt az 1 db tojást. A másik felével a pirított xilitett öntöttem fel. Símára kavartam hozzáadtam a kakaóskrémhez összedolgoztam, mikor már majdnem teljesen kihűlt adtam hozzá a kókusz zsírt. Ezután kerültek a lapok betöltésre. Másnap lehet szeletelni!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.