Hasított kalács.
50 dkg. liszt,
1 tojás,
2,5 dkg.
élesztő,
2 dcl. tej,
1. kispohár tejfel,
8 dkg. vaj,
8dkg.
cukor.
csipet só.
Töltelék:
1 ek. fahéj,
6 ek. cukor,
kevés olaj a tészta kenéséhez.
Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejjel felfutatjuk a megszitált lisztből és a többi hozzávalókból közepesen kemény tésztát dagasztunk
A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt 4-5. mm vastagságúra kinyújtjuk.
Olajjal megkenjük és a fahéj és cukor keverékével megszórjuk.
Feltekerjük szorosan és hosszában késsel kettéhasítjuk.
A hasított részel felfelé össze sodorjuk, tehetjük püspök kenyér formába, vagy kerek formát is kialakíthatunk. előmelegített sütőben, 160 fokon, 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütőből kivéve hideg vízzel megkenjük és konyha ruhával letakarjuk, finom puha marad.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.