Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hartyáni krémes

felvitel dátuma: 2011-03-13 14:29:13       mai nézettség: 1       nézettség: 5840
részletes recept
Hartyáni krémes
Hozzávalók 6 személyre:

 

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1 dl tej

Krémhez:

  • ½ liter tej
  • 2 ek liszt
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 nagydoboz babapiskóta
  • ½ dl rum

Díszítés:

  • 2 dl tejszín
  • magozott meggy vagy cseresznyebefőtt
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk.  Eléggé híg tésztát kapunk! Sütőlemezen vagy szilikon sütőlapon két egyforma lapot sütünk belőle.
  2. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és ha langyosra kihűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kevert vajjal.
  3. Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
  4. Hűvös helyen néhány órán át vagy inkább egy éjszakán át állni hagyjuk, és tálaláskor tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Drabikné Éva 2011 március 13

Nemcsak mutatós szép még elkészíteni is könnyü,olcsó és biztos nagyon fini::))

10/10 orhidea64 2011 március 14

Ez nagyon fincsi lehet,és rövid idő alatt ellehet készíteni.

0/10 Anna Zoltán Borbélyné 2013 április 11

Olcsó és finomlehet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*