Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Harcsapaprikás

felvitel dátuma: 2014-06-04 09:21:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1159
részletes recept
Harcsapaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg filézett harcsa

12 dkg szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

2 paradicsom

2 paprika

3 dl tejföl

2 dl víz , szükség szerint

csípős paprika

fűszerpaprika

liszt

, bors

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A szalonnát fel kockázom, és egy mélyebb serpenyőben kezdem el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzá adom a kockákra vágott hagymát. Amikor az már kicsit megpirult, a nagyobb kockákra vágott harcsa darabokat és a fűszerpaprikát is hozzá adom. Így pirítom pár percig együtt, vigyázva , hogy a paprika meg ne égjen. Hozzá adok egy kevés vizet, majd ha elkezd forrni, bele darabolom a paprikát, a paradicsomot. De a házi lecsó is .Sót és borsot kíván még. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz- ha szükséges még- hozzáadásával sűrítem be az egészet.

Nokedlival tálalom, de az ínyencek szerint túrós tésztával az igazi.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Feher Erzsebet 2014 június 4

Nagyon jol nez ki, en is kiprobalom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*