Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » 16 hónapos kortól recept » Hangyaboly

felvitel dátuma: 2011-08-29 08:09:17       mai nézettség: 2       nézettség: 7938
részletes recept
Hangyaboly
Hozzávalók 10 személyre:

12 tojásból piskóta
Krémhez:7dl 1.5%-os tej
               15evők. cukor
               5 evők. liszt
               2púpos evők.kakaópor
               2 van.cukor
               10dkg mazsola
               Fél rumaroma
               1 Rama
               2 teavaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

             
Leáztatom a mazsolát a rumaromában
Először a krémet készítem el,hogy meghűljön besamelt főzök.A lisztet és cukrot egy tálba összekeverem annyi tejjel,hogy folyós állagú legyen,majd a maradék tejet felteszem a tűzhelyre ,ha bőrösödik a tej akkor belecsurgatom a lisztes cukrot,folytonos keverés közben keményre főzöm.Félre teszem hűlni.A Ramat a teavajjal és van.cukorral fényesre kikeverem,apránként belekeverem a besamelt is (3 részre osztom),majd a 2 evőkanál kakaót is hozzáadom ,ez ízlés szerint lehet több is ,minél kakaósabb annál finomabb,de vigyázzunk,nehogy keserű legyen a krém.Ennek 1/3-át kivesszük egy tálba a maradék 2/3-ba belekeverjük a rumos mazsolát ,piskótát sütök a tojásból,a legnagyobb gáztepsiben.Ha kisült és meghűlt egy 24 cm átmérőjű tányérral kiszabtam egy darabot belőle,ez lesz a torta alja.Félreteszem,a többit felcsíkozom ujjnyi vastagságúra.
   Elkezdjük összerakni a hangyabolyt még pedig úgy ,hogy a felcsíkozott piskótával kibélelek egy 24cm szájú ,nem túl mély kerek tálat úgy,hogy befedje az alját a piskóta majd a rumos krémből kenek egy adagot ,megint piskóta  és ismét krém addig rétegezem,míg a tál megtelik bekrémezem ismét a piskótát és amit kiszabtam 24cm kört az elején az ráteszem (ez az alj) lefóliázva  pihen kb.12 órát a hűtőben .Ez után kiborítjuk és befedjük a maradék 1/3 krémmel nem kell,hogy tökéletes sima legyen,de mindenhol takarja a tortát ,beszórjuk csokidarával vagy színes cukorkákkal és már kész is .Lehet tálalni.

 

Szakács: Rena


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2011 augusztus 29

Nagyon szép!

0/10 Renáta 2011 augusztus 31

Köszi még egyszer

0/10 anna51 2011 október 4

Ezt a kislány unokámnak elkészítem. Szeretem a tortáidat, a krémek megy isteniek, egy ido ota ezeket használom minden tortához és sutihez, úgy szeretjuk!

0/10 Renáta 2011 október 4

Örülök,hogy ízlik a besamel nekünk is nagy kedvencük általában ezzel töltöm a tortáim nagy részét!Látom sütikhez is szereted ,igen olyan semleges bármilyen ízzel fenséges!Remélem fotó is lesz az unokádról és a tortáról is.

0/10 anna51 2011 október 4

A hangyabolyodat most ajánlottam Hajninak, ha megfordítod és dugsz bele egy babát máris kész a Barbie torta! Nagyon jó a recept!

10/10 heli 2011 október 4

finom lehet

0/10 Renáta 2011 október 4

Köszi mindenkinek! Igen Anna az a bizonyos Barbi torta.....szoktam úgy is,hogy kuglóf sütőben sütöm és szép cakkos lesz a szoknyája,de lehet ezt is díszíteni .Jó ötlet!! Köszi!

0/10 Renáta 2011 október 4

Köszi mindenkinek! Igen Anna az a bizonyos Barbi torta.....szoktam úgy is,hogy kuglóf sütőben sütöm és szép cakkos lesz a szoknyája,de lehet ezt is díszíteni .Jó ötlet!! Köszi!

0/10 Káplár Anna 2013 január 3

Nagyon ötletes, és szép.

0/10 Renáta 2015 január 29

Köszönöm Anna!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*