25 dkg fodros kocka tészta
2 pohár kefir
1 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
5 dl tej
10 dkg barack lekvár
3 tojásfehérje felvert habja
10 dkg vaj
25 dkg túró
A Tejbe vaníliás cukrot teszek, ebben kicsit áztatni kell a tésztát.
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk, a lekvár kivételével és tovább keverjük, hozzáadjuk a tejbe előre megáztatott fodros tésztát, majd végül a 3 tojás felvert habját.
A közepes méretű jól kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, a tésztánk tetejét a lekvárral meglocsoljuk és aranysárgára sütjük.
45 perc alatt lassú tűznél megsül.
Tetejét porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.