Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg ráma, 20 dkg kristálycukor, 5 tojássárgája, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
A töltelékhez: 2 csomag vaníliaízű pudingpor, 8 csapot evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 5 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg tejföl
A tetejére: porcukor
A töltelékhez a pudingot és a cukrot csomómentesre keverjük és szokott módon sűrű pudingot főzünk belőle, és még melegen hozzá keverjük a tejfölt. A tojásfehérjét kemény verjük és ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk. Óvatosan átfogatjuk, hogy ne törjön össze a hab, és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Tészta: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük
A rámát cukorral, majd egyesével a tojássárgájával elkeverjük, és a sütőporral elkevert lisztel, csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk. (Ez egy lágy tészta nem nyújtható így csak nyomkodjuk a tepsibe ) Végül a tésztát 60 – 40 % arányban két részre osztjuk. Körülbelül egy 27x 38 cm – tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta cipó nagyobb részét egyenlő vastagságba bele nyomkodjuk. Erre kerül a töltelék és a kisebbik tészta cipót a töltelék tetejére reszeljük. Az előmelegítet sütőbe kb. 35 -40 perc alatt készre sütjük, ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockára szeleteljük.
Tepsi méret: 27 x 38 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.