Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Hamis túrós

felvitel dátuma: 2016-06-18 16:20:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2706
részletes recept
Hamis túrós
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg ráma, 20 dkg kristálycukor, 5 tojássárgája, 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,

A töltelékhez:  2 csomag vaníliaízű pudingpor, 8 csapot evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 5 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg tejföl

A tetejére: porcukor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A töltelékhez a pudingot és a cukrot csomómentesre keverjük és szokott módon sűrű pudingot főzünk belőle, és még melegen hozzá keverjük a tejfölt. A tojásfehérjét kemény verjük és ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk. Óvatosan átfogatjuk, hogy ne törjön össze a hab, és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Tészta: A sütőt   180 C fokra előmelegítjük

A rámát cukorral, majd egyesével a tojássárgájával elkeverjük, és a sütőporral elkevert lisztel, csipet sóval egynemű tésztává dolgozzuk. (Ez egy lágy tészta nem nyújtható így csak nyomkodjuk a tepsibe  )  Végül a tésztát 60 – 40 % arányban két részre osztjuk. Körülbelül egy 27x 38 cm – tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta cipó nagyobb részét egyenlő vastagságba bele nyomkodjuk. Erre kerül a töltelék és a kisebbik tészta cipót a töltelék tetejére reszeljük. Az előmelegítet sütőbe kb. 35 -40 perc alatt készre sütjük, ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockára szeleteljük.

Tepsi méret: 27 x 38 cm

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*