Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hamis tiramisu torta

felvitel dátuma: 2012-05-26 22:03:15       mai nézettség: 1       nézettség: 3010
részletes recept
Hamis tiramisu torta
Hozzávalók 10 személyre:

 kakós piskótához:

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 1 cs gesztenyemassza
  • 1 kis cs zselatin
  • 7,5 dl Hulala tejszín
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 rumaroma
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 3 adag erős feketekávé

Díszítéshez:

  •  keserű kakaópor
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
  1. Egy kapcsos tortaformában kakaós piskótát sütünk.
  2. 1 l tejből, 8 ek cukorból, a két pudingporból és a csomag gesztenyéből sűrű krémalapot főzünk, és langyosra hűtjük.
  3. Beáztatjuk a zselatint a csomagolás szerint 6 ek vízzel, majd ha megduzzadt, a mikróban felmelegítjük és a langyos, pudingos masszához keverjük habverővel.
  4. 1/2 l tejszínt kemény habbá verünk, és a pudingos masszához keverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  5. A piskótát 2 részre vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, a tortaformát rákapcsoljuk és megkenjük egy adag tejszínes krémmel. A krémre egy sor rumos kávéba forgatott babapiskóta kerül, majd krém, babapiskóta, ismét krém és a tetejére kerül a második barna piskóta. Maradjon egy kevéske krém a torta tetejére. Ha rákentük, akkor szórjuk meg keserű kakóporral,  és egy éjszakára tegyük hideg helyre. másnap a karimát lehúzzuk és felvert tejszínnel díszítjük.
sütési hőfok:
180°C 
Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*