Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Hamis Krémes *

felvitel dátuma: 2016-01-05 19:16:38       mai nézettség: 1       nézettség: 706
részletes recept
Hamis Krémes *
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

1 egész tojás

12 dkg zsír

12 dkg cukor

50 dkg liszt

1 sütőpor

 

3 lapot sütni

Krém:

1 l tej

1 evőkanál vanília pudingpor *elhagyható

3 egész tojás

15 dkg cukor

3 vaníliás cukor

10 dkg liszt

*meleg krémmel tölteni a lapokat*

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Az egészet összedolgozzuk, úgy, hogy ne legyen kemény a tészta. Ha kell adjuk hozzá egy kis tejet. 3 részre osztjuk a tésztát. Vékonyra kinyújtani, a nagy gáz tepsi alját meglisztezni és óvatosan rátenni. Egészen halványra sütni, csak pár percig, kicsit hólyagosodik a tészta, és ha kezd aranyszínű lenni azonnal kivenni!! Késsel alányúlni és kicsusszantani deszkára, de nagyon óvatosan, mert törik. Megvárjuk, míg kihűl a tepsi, utána jöhet a következő tészta, és aztán a következő. Ha mind a három lapot megsütöttük, akkor a tepsit, ha kihűlt visszafordítjuk, és kibéleljük sütőpapírral beletesszük azt a lapot, amelyik a legkevésbé sikerült, megkenjük krémmel, majd a következő lapot, megint krém és a tetejére a legszebben sikerült lap.Tetejére csokimáz
Krém: 1 evőkanál pudingport, tojásokat, cukrot,vanília cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a pudingos masszát és sűrű krémmé főzöm.

Nagyon finom!
*Forró vizes késsel szeleteljük!

Édesanyám receptje szerint készült!
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*