Tészta:
1 egész tojás
12 dkg zsír
12 dkg cukor
50 dkg liszt
1 sütőpor
kis tej-hogy puha legyen
3 lapot sütni
Krém:
1 l tej
1 puding vaníliás-elhagyható
3 egész tojás
15 dkg cukor
3 vaníliás cukor
10 dkg liszt
*melegen tölteni a lapokat*
Az egészet összedolgozzuk, úgy, hogy ne legyen kemény a tészta. Ha kell adjuk hozzá egy kis tejet. 3 részre osztjuk a tésztát. Vékonyra kinyújtani, a nagy gáz tepsi alját meglisztezni és óvatosan rátenni. Egészen halványra sütni, csak pár percig, kicsit hólyagosodik a tészta, és ha kezd aranyszínű lenni azonnal kivenni!! Késsel alányúlni és kicsusszantani deszkára, de nagyon óvatosan, mert törik. Megvárjuk, míg kihűl a tepsi, utána jöhet a következő tészta, és aztán a következő. Ha mind a három lapot megsütöttük, akkor a tepsit, ha kihűlt visszafordítjuk, és kibéleljük sütőpapírral beletesszük azt a lapot, amelyik a legkevésbé sikerült, megkenjük krémmel, majd rá a következő lapot, megint krém és a tetejére a legszebben sikerült lap.Tetejére csokimáz!
Krém: a pudingport, tojásokat, cukrot,vanília cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a pudingos masszát és sűrű krémmé főzöm.Nagyon finom!
*Forró vizes késsel szeleteljuk!
|
||
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.