Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Hamis hájas tészta Csilditől

felvitel dátuma: 2025-01-14 17:13:36       mai nézettség: 1       nézettség: 358
részletes recept
Hamis hájas tészta Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg finom liszt

2 db tojás sárgája

2 evőkanál 10% ecet

2,5 dl langyos víz

kávés kanál só

Kencés töltelék

25 dkg sertés zsír

12,5 dkg finom liszt

tésztába

sütés álló lekvár ízlés szerint,mák,dió

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Ha nem akarunk bajlódni a hájjal itt egy szuper ötlet.

Az 50dkg lisztet, tojássárgáját, vizet, ecetet,sót jó alaposan kidolgozzuk, letakarva pihentetjük kb. 20 percig.

Szép simára kikeverjük a zsíros tölteléket.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a zsír 1/4 részével, hajtogatjuk, alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk ,így pihentetjük 20 percet .Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk .Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük .Így lesz leveles a tésztánk.

Az utolsó pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 6-6 cm-es négyzetekre forró késsel felkockázzuk.   A tészta lapocskákat  lekvárral töltjük, és félbe hajtjuk. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

 

Ez a tészta ugyanolyan, mint a hájas tészta, ezért Anyukámtól tanult praktikákat most is alkalmaztam:Forró késsel nem nyomodik szét a tészta.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*