50 dkg finom liszt
2 db tojás sárgája
2 evőkanál 10% ecet
2,5 dl langyos víz
kávés kanál só
Kencés töltelék
25 dkg sertés zsír
12,5 dkg finom liszt
tésztába
sütés álló lekvár ízlés szerint,mák,dió
Ha nem akarunk bajlódni a hájjal itt egy szuper ötlet.
Az 50dkg lisztet, tojássárgáját, vizet, ecetet,sót jó alaposan kidolgozzuk, letakarva pihentetjük kb. 20 percig.
Szép simára kikeverjük a zsíros tölteléket.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a zsír 1/4 részével, hajtogatjuk, alulról felfele aztán fentről le és a két oldalát is ráhajtjuk ,így pihentetjük 20 percet .Fontos hogy mindig ugyanúgy hajtogassuk .Utána újra kinyújtjuk és ezt 4x ismételjük .Így lesz leveles a tésztánk.
Az utolsó pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 6-6 cm-es négyzetekre forró késsel felkockázzuk. A tészta lapocskákat lekvárral töltjük, és félbe hajtjuk. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt, rózsaszínre sütjük. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ez a tészta ugyanolyan, mint a hájas tészta, ezért Anyukámtól tanult praktikákat most is alkalmaztam:Forró késsel nem nyomodik szét a tészta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.