Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!
Galuskához:
Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
Fazékban (kb. 2 l) kevés olajon a bacon szeleteket ropogósra sütjük, kivesszük. Az apró kockákra vágott hagymát kevés sóval üvegesre pároljuk (olajt tehetünk még hozzá).
Beletesszük a csontokat, pároljuk, rátesszük a piros aranyat, megszórjuk borssal, pirospaprikával, átkeverjük. Felöntjük 4 dl vízzel, közepes tűzön főzzük 15 percig, belerakjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát és a bevágott fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel. Együtt pároljuk/főzzük 20 percig, beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felöntjük bő háromnegyed részig vízzel, ízlés szerint még sózzuk.
Mikor majdnem kész, kivesszük a csontokat. A tojásból, liszttel, pici sóval, kevés vízzel lágy galuskát készítünk és kiskanállal beleszaggatjuk.
Pár perc alatt készre főzzük a levest. Beletesszük a petrezselymet, zeller zöldet – bele lehet főzni korábban is, én csak a végén teszem hozzá –, letakarjuk a fazekat és elzárjuk a tüzet alatta.
15-20 perc múlva erős paprikával, sült baconnal tálaljuk – kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés:Marha, disznó stb. hús csontja is felhasználható.
Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!
Köszönöm. Tulajdonképpen a kimaradt húsos csontok felhasználására készült. Nagyon jó ízű lesz, ha van még hozzá pl. karajcsont is.
Koszonom , nagyon finom lehet . En csak vizzel , es leveskockaval izesitettem eddig. Meg persze bacon helyett , kolbaszt karikaztam. Dehat , ahany haz , annyi szokas. Meg egyszer koszi , ki fogom probalni ezt is.
Lehet kolbászt is tenni, én előtte kicsit megpörgetném/átsütném. Jobban kiadja az ízét. A bacon csak egy kis plusz ízesítés és dísz volt és persze ez volt hirtelen "kéznél".
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.