Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Hamis gulyásleves 2.

felvitel dátuma: 2011-06-14 20:24:57       mai nézettség: 1       nézettség: 2485
részletes recept
Hamis gulyásleves 2.
Hozzávalók 3 személyre:
  • 5 db alsó csirkecomb csont (filézésből maradt)
  • 2 szelet bacon (szeleteltből)
  • 3 db közepes gyökér
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db hagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma (lehet több)
  • 1 teáskanál piros arany
  • pirospaprika (ízlés szerint)
  • só, bors, őrölt kömény (ízlés szerint)
  • petrezselyem, zeller zöld
  • olaj
  • erős paprika (ízlés szerint)

Galuskához:

  • 1 tojás/vagy sütésből maradt 2 tojás sárgája
  • liszt, pici só
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket.
Fazékban (kb. 2 l) kevés olajon a bacon szeleteket ropogósra sütjük, kivesszük. Az apró kockákra vágott hagymát kevés sóval üvegesre pároljuk (olajt tehetünk még hozzá).
Beletesszük a csontokat, pároljuk, rátesszük a piros aranyat, megszórjuk borssal, pirospaprikával, átkeverjük. Felöntjük 4 dl vízzel, közepes tűzön főzzük 15 percig, belerakjuk a karikára vágott gyökeret, sárgarépát és a bevágott fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel. Együtt pároljuk/főzzük 20 percig, beletesszük a kockára vágott krumplit, majd felöntjük bő háromnegyed részig vízzel, ízlés szerint még sózzuk.
Mikor majdnem kész, kivesszük a csontokat. A tojásból, liszttel, pici sóval, kevés vízzel lágy galuskát készítünk és kiskanállal beleszaggatjuk.
Pár perc alatt készre főzzük a levest. Beletesszük a petrezselymet, zeller zöldet – bele lehet főzni korábban is, én csak a végén teszem hozzá –, letakarjuk a fazekat és elzárjuk a tüzet alatta.
15-20 perc múlva erős paprikával, sült baconnal tálaljuk – kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés:Marha, disznó stb. hús csontja is felhasználható.

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Kovács Emese 2011 június 15

Nagyon szimpatikus ez a recept, bár én eddig is így készítettem...azzal a különbséggel, hogy nem csirkecombot és bacont, csak valamilyen (bármilyen) sovány hússal főztem meg. Így is ki fogom próbálni!!!

0/10 Zia50 2011 június 15

Köszönöm. Tulajdonképpen a kimaradt húsos csontok felhasználására készült. Nagyon jó ízű lesz, ha van még hozzá pl. karajcsont is.

10/10 Klara Maar Gyorgyne 2011 június 15

Koszonom , nagyon finom lehet . En csak vizzel , es leveskockaval izesitettem eddig. Meg persze bacon helyett , kolbaszt karikaztam. Dehat , ahany haz , annyi szokas. Meg egyszer koszi , ki fogom probalni ezt is.

0/10 Zia50 2011 június 16

Lehet kolbászt is tenni, én előtte kicsit megpörgetném/átsütném. Jobban kiadja az ízét. A bacon csak egy kis plusz ízesítés és dísz volt és persze ez volt hirtelen "kéznél".

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*