Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hamis citromos krémes

felvitel dátuma: 2013-04-14 12:01:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1732
részletes recept
Hamis citromos krémes
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg Rama margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet

Töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag citromos pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 500 gramm tejföl
  • 1 citrom leve
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a Konyhaművész Pro Tálban, és fél órára hűtőbe tesszük

Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük az 1 l-es Mikrokannában 600W-on és 6 perc alatt.

Ha kihűlt hozzákeverjük a citrom levét

A tejfölt kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A tésztát két részre osztjuk. Egyik felét a Gyúrólapra tesszük, hengerré formáljuk, majd a Nyújtóval tégléalap alakúra kinyújtjuk és az előzőleg kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe (38x22 cm) tesszük.

Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot.

Villával megszurkáljuk a tetejét.

Előmelegített sütőben közepes lángon (160 fok) sütjük, amíg a tészta szép színt kap

Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*