Hozzávalók ( 2 puffancshoz):
A húst elkeverjük a fűszerekkel és a majonézzel. Elkészítjük a húspogácsákat, amiket sütőpapírra helyezünk. A tetejére megint csak papírt teszünk és a tepsit vagy valami nem túl nehéz edényt ráteszünk. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.Serpenyőben egy kevés olajon készre sütjük. Nekünk van egy multifunkcionális sütőnk, így azon készítem el ( a steaket is azon szoktam), szép rácsos lesz tőle:)
A lila hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a lila hagymát enyhén megsózzuk, majd állni hagyjuk. A bucit bevágjuk, a mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd az aljára egy saláta levelet helyezünk, arra a húspogácsát, majd a paradicsomot és a lila hagymát. Ketchup, mustár jöhet rá. Aki szereti, annak majonéz is:) Valamint sült szalmaburgonyával tálaljuk.
Változatok:
Nos, miért is majonéz? Tojásallergiám miatt nem tartok itthon tojást, valamint egy amerikai barátom mondta, hogy az igazi, amerikai hamburger azzal készül. Furcsállottam is. De ők majonézt és tojást is tesznek bele. Na, azt az én gyomrom már nem bírná el. Ezért a kis "bűnözésért" is biztosan gyötrelmes éjszakám lesz:D
Tehetünk a húspogácsába még különböző zöld fűszereket is. Jómagam most bazsalikomot tettem.
A zöldségeken is változtathatunk, mert ugye a csalamádé az igazi retro hamburger ismertetőjegye:)
Amikor belehelyezzük a húspogácsát, egy szelet sajtot vagy gépsonkát, esetleg pirított baconcsíkot tehetünk rá.
A ketchup- mustár kombó helyett BBQ-szósszal vagy chili szósszal is ízesíthetjük.
Most lila hagymával és paradicsommal, valamint dupla hússal készítettem. Az enyémbe 2 nagy szelet hegyes erős paprikát is tettem;)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.