Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Hamburger és hamburgerzsemle *

felvitel dátuma: 2016-05-08 19:40:02       mai nézettség: 2       nézettség: 754
részletes recept
Hamburger és hamburgerzsemle *
Hozzávalók 8 személyre:

Hamburgerzsemle *
Hozzávalók:
2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk.
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

Húspogácsa *
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
ételízesítő
bors 
2 tk szódabikarbóna

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Hamburgerzsemle:

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.(Limara)

Húspogácsa:

Először a vöröshagymát egészen finomra aprítsuk fel.
Adjuk hozzá a húshoz és jól gyúrjuk össze.
Adjuk hozzá a szódabikarbónát, borsot, ételízesítőt,annyit hogy legyen íze és jól gyúrjuk össze ezzel is.
Tegyük be a frizsibe 1 órára.
Formázzuk egyforma húspogácsákat. Ne legyen sokkal kisebb az átmérője a húsnak, mint a zsemle, mert még össze is fog kicsit menni sütés közben!
Egy kiskanál olajat forrósítunk serpenyőben, és amikor nagyon forró, akkor kezdjük el sütni a húst.
Oldalanként kb.3 percig süssük készre.
És már rakhatjuk is össze a tökéletes hamburgert
Étvágyat Kívánok!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*