Hamburgerzsemle *
Hozzávalók:
2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Húspogácsa *
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
ételízesítő
bors
2 tk szódabikarbóna
Hamburgerzsemle:
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, megszórom szezámmaggal és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig.(Limara)
Húspogácsa:
Először a vöröshagymát egészen finomra aprítsuk fel.
Adjuk hozzá a húshoz és jól gyúrjuk össze.
Adjuk hozzá a szódabikarbónát, borsot, ételízesítőt,annyit hogy legyen íze és jól gyúrjuk össze ezzel is.
Tegyük be a frizsibe 1 órára.
Formázzuk egyforma húspogácsákat. Ne legyen sokkal kisebb az átmérője a húsnak, mint a zsemle, mert még össze is fog kicsit menni sütés közben!
Egy kiskanál olajat forrósítunk serpenyőben, és amikor nagyon forró, akkor kezdjük el sütni a húst.
Oldalanként kb.3 percig süssük készre.
És már rakhatjuk is össze a tökéletes hamburgert.
Jó Étvágyat Kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.