A hagymát egy csészébe tesszük, rádobjuk a vajat, lefedjük, és 2 percre mikróba tesszük.
A tejjel leöntjük a zsemlemorzsát, majd a többi hozzávalókból masszát gyúrunk. 4 fasirtot formázunk belőle, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, és pirosra sütjük, majd megforditjuk és fedővel lefedve sütjük.
Ha már úgy gondoljuk, hogy mindenhol átsült (oldalanként kb. 3 perc), akkor kivesszük őket egy tányérra és elkészitjük a szószt.
A visszamaradt olajba beleöntjük a bort, majd felforraljuk, hogy az alkohol távozzon, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és sűrűre főzzük.
Leöntjük vele a megsült fasirtokat és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.