Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Hambágu / Japán fasirt

felvitel dátuma: 2011-04-28 09:33:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2800
részletes recept
Hambágu / Japán fasirt
Hozzávalók 1 személyre:
  • 50 dkg darálthús (a legjobb ha vegyesen van sertés, csirke, marha)
  • 1 hagyma apritva
  • 1 tk vaj
  • 200 ml zsemlemorzsa
  • 50 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • kevés bors
  • kevés szerecsendió

     
  • fél pohár vörösbor (kólából is isteni)
  • 2 ek kechup
  • 2 ek chúno szósz
  • 2 ek viz
  • 1 tk mustár
  • kevés só, bors
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A hagymát egy csészébe tesszük, rádobjuk a vajat, lefedjük, és 2 percre mikróba tesszük.
A tejjel leöntjük a zsemlemorzsát, majd a többi hozzávalókból masszát gyúrunk. 4 fasirtot formázunk belőle, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, és pirosra sütjük, majd megforditjuk és fedővel lefedve sütjük.
Ha már úgy gondoljuk, hogy mindenhol átsült (oldalanként kb. 3 perc), akkor kivesszük őket egy tányérra és elkészitjük a szószt.
A visszamaradt olajba beleöntjük a bort, majd felforraljuk, hogy az alkohol távozzon, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és sűrűre főzzük.
Leöntjük vele a megsült fasirtokat és rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kivánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*