Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Halrudacskák burgonya fürével fejessalátával

felvitel dátuma: 2011-04-16 15:24:07       mai nézettség: 2       nézettség: 2619
részletes recept
Halrudacskák burgonya fürével fejessalátával
Hozzávalók 3 személyre:

12 sz panírozott halrúd
50 dkg burgonya
pici margarin
kevés tej
1 fej saláta
pici cukor

ecet
pici olívaolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, mossuk és sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt kiszedjük a vízből krumpli törővel összetörjük. Margarinnal és langyos tejjel, jól kikavarjuk.

A salátát 8 cikkre vágjuk alaposan lemossuk folyóvízben. Kb 2dl vizet cukorral, ecettel, pici sóval elkavarjuk  (ízlés szerint ), öntunk bele egy pici oliva olajat, és beleforgatjuk a salátacsíkokat.

Közben kevés forró olajban ki sütjük a halrudakat .

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kolonicsné Horváth Zsuzsa 2011 április 16

Nagyon inycsiklandóak az eddigi receptek,de ez nem illik a sorba. Kész halrudak??? Azért a püre valódi! Várom a további sajátkészítésű finomságokat. Zsuzsa

0/10 marcsi 2029 2011 április 16

Köszi Zsuzsa a véleményedet , de én nem írtam hogy saját készítésű a halrúd!! Ez így igaz hogy bolti . És aki olyan receptet tett fel hogy fotóval együtt csente egy másik oldalról ? És úgy adta elő mintha ő csinálta volna . Hát lelke rajta ! Ez volt most a fiam kívánsága ,ez lett ebédre , ha én panírozom a halat akkor is boltban vett hal !! Üdv neked Marcsi

0/10 marcsi 2029 2011 április 16

A burgonya pürét azt én csináltam nem porból van !!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*