Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Szerb » Halpaprikás *

felvitel dátuma: 2017-04-30 17:17:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1522
részletes recept
Halpaprikás *
Hozzávalók 4 személyre:
Bezdáni módra *(Édesapám receptje szerint készítettem💖) Hozzávalók: 2 kg tisztított, jó minőségű ponty 2 fej közepes vöröshagyma 2 púpozott evőkanál, házi, őrölt pirospaprika 2,2 liter víz 1 dl paradicsomlé izlés szerint só erős paprika
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:
A halszeleteket egyenként sózzuk be,(fontos, hogy a hal főzés előtt egy-két órát álljon sóban, ettől kerek ízt kap), majd mindezeket tegyük egy megfelelő nagyságú bográcsba és öntsük rá a vizet. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Erős tűzön (ha lehet fatüzeléssel) kezdjük el főzni a halpaprikást. Amikor felforr, tegyünk rá 2 púpozott evőkanál házi őrölt piros paprikát és öntsük rá a paradicsomlét. Fontos, hogy folyamatosan erős tűzön forraljuk, azaz „hab alatt” főzzük a halat, 30-35 percet. Körülbelül a. 20. percben beletesszük a belsőséget, ezután kóstoljuk és ízlés szerint még sózzuk. Végül asztalra tehetjük , mellé pedig a házi gyufatésztát kínáljuk. Akkor jó az állaga, amikor a végén a leve egynemű (a paprika és a víz nem válik szét) és be is sűrűsödött. Jó étvágyat!
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*