Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Halas csibe *

felvitel dátuma: 2017-01-08 15:49:49       mai nézettség: 1       nézettség: 627
részletes recept
Halas csibe *
Hozzávalók 1 személyre:
2 kg-os, konyhakész csirke 2 nagy fej vöröshagyma kb.: 4 liter víz 1 tk. só 4 ek. házi, jó minőségű pirospaprika csípős paprika, aki szereti gyufa tészta/ fejenként 1 marék
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
Ezt az ételt a halászléhez hasonlóan készítjük el. A csirkét feldaraboljuk és egy bogrács (fazék) aljára fektetjük, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és a tetejére szórjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, és nagy lángon elkezdjük főzni. Aki szereti az erőset, az csípős paprikát is tehet a lébe. Erős tűzön forraljuk, miután a habja elfőtt, akkor adunk hozzá annyi evőkanál finomra őrölt, jó minőségű fűszerpaprikát, ahány liter vízzel öntöttük fel a húst. A paprika és a lé nagyon jó állagúra fog főni, a halászléhez hasonlóan. A végén annyi marék tésztát főzzünk a lébe, miután a hús puhára főtt, ahány főre készítettük. Arra ügyeljünk, hogy csak akkor főzzük a tésztát az ételbe, ha azonnal fogyasztjuk, mert ha eltesszük a maradékot másnapra, akkor a tészta kissé felszívja a levet. Ebben az esetben célszerű külön, sós vízben kifőzni a tésztát és tálaláskor kínálni a csirkéhez.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*