Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Hajtovany

felvitel dátuma: 2011-04-08 11:17:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1867
részletes recept
Hajtovany
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg liszt
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
pici cukor
1 tojás
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg sütőmargarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
kevés só

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám.
A krém hozzávalóit elkeverem.
Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen.
Megkenem őket a margarinnal.
Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

Gulyáslevessel vagy savanyulevessel isteni finom és laktató.

Szakács: Évi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*