1 kg liszt
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
6-7 dl tej
pici cukor
1 tojás
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg sütőmargarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
kevés só
Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám.
A krém hozzávalóit elkeverem.
Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen.
Megkenem őket a margarinnal.
Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Gulyáslevessel vagy savanyulevessel isteni finom és laktató.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.