1 kg liszt
1 kg margarin
1 ek ecet
kb 5,5 dl víz
3 dkg só
reszelt sajt
90 dkg margarint és 10 dkg lisztet 1 dkg sóval robotgéppel összedolgozunk.Folpack fóliába csomagolva tégla formára igazítva fél órára hűtőbe tesszük.
90 dkg lisztet,10 dkg margarint, 2 dkg sót,ecetet, vizet addig keverjük robotgéppel,hogy elváljon az edény falától.Fóliával letakarva ezt is hűtőbe tesszük fél órára.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a rétestésztát,közepére helyezzük a vajas tömböt átlósan.Becsomagoljuk a tésztával,és hajtással lefelé fordítjuk.Kinyújtjuk,majd szimpla hajtás következik( az egyik szélét egyharmadig behajtjuk közép felé,és ráhajtjuk a másik szélét ,így 3 réteg tészta lesz.)
Hajtással magunk felé fordítjuk a tésztát.
Pihentetés nélkül jön a dupla hajtás:Kinyújtjuk a tésztát,és a két széle felől középig hajtjuk be a tésztát,majd egymásra fordítjuk (4 rétegű lesz)A deszkát nyújtáskor lisztezni kell.
Fél óra pihentetés után ismét egy szimpla és egy dupla hajtás.
Újabb fél óra múlva megint így hajtogatjuk.Fél óra elteltével feldarabolhatjuk megfelelő méretűre.Én 4 részre vágtam,így a kisebb darabokkal könnyebb volt dolgozni.A darabokat lisztezett tálcán fóliával letakarva hűtőbe tesszük,hogy ne melegedjenek fel.Készíthető belőle sajtos rúd,pogácsa,lekváros levél,kakaós csiga,stb Forró sütőben sütjük,hogy a margarin ne olvadjon ki.Sütéskor duplájára emelkedik.Ha pogácsafélét készítünk belőle,úgy kenjük meg tojással ,hogy ne csurogjon le az oldalára.
.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.