Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Hajtogatott krumplis pogácsa

felvitel dátuma: 2019-11-26 21:09:29       mai nézettség: 1       nézettség: 904
részletes recept
Hajtogatott krumplis pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
1 dl étolaj
250 ml tej
1 mk. cukor
1 db tojás
2 db főtt burgonya
1 csapott ek. só ( ez egy közepes kanál)
A kinyújtott lapra:
12,5 dkg fagyos margarin
A lekenéshez:
1 db tojás sárgája
szezámmag ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatom .
A liszteket a sóval összekeverem,hozzá adom a megkelt élesztőt,majd az étolajjal, ,tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztom.
1 cm vastagra kinyújtom, 1 db főtt,kihűlt burgonyát és a fele fagyos margarint reszelem rá.
Először a két oldalról,majd felülről,ezután alulról behajtogatom.
½ órát hagyom pihenni.
Újból kinyújtom,1 db főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint ráreszelem.
Újból hajtogatom,30 percig pihentetem.
Kinyújtom 2,5 cm-re , tojás sárgájával lekenem, pogácsa szaggatóval kiszúrom .
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom.
Szezámmaggal megszórom.
Hideg sütőbe teszem,a hőfokot 220 fokra állítom.
15 perc után visszaveszem a hőfokot 180 fokra és készre sütöm.

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*