25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
1 dl étolaj
250 ml tej
1 mk. cukor
1 db tojás
2 db főtt burgonya
1 csapott ek. só ( ez egy közepes kanál)
A kinyújtott lapra:
12,5 dkg fagyos margarin
A lekenéshez:
1 db tojás sárgája
szezámmag ízlés szerint
Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatom .
A liszteket a sóval összekeverem,hozzá adom a megkelt élesztőt,majd az étolajjal, ,tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztom.
1 cm vastagra kinyújtom, 1 db főtt,kihűlt burgonyát és a fele fagyos margarint reszelem rá.
Először a két oldalról,majd felülről,ezután alulról behajtogatom.
½ órát hagyom pihenni.
Újból kinyújtom,1 db főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint ráreszelem.
Újból hajtogatom,30 percig pihentetem.
Kinyújtom 2,5 cm-re , tojás sárgájával lekenem, pogácsa szaggatóval kiszúrom .
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom.
Szezámmaggal megszórom.
Hideg sütőbe teszem,a hőfokot 220 fokra állítom.
15 perc után visszaveszem a hőfokot 180 fokra és készre sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.