Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Hajdinapalacsinta sült zöldséggel töltve

felvitel dátuma: 2011-06-02 00:25:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1901
részletes recept
Hajdinapalacsinta sült zöldséggel töltve
Hozzávalók 1 személyre:

12 dkg hajdinaliszt

8 dkg zabpehelyliszt

2 db tojás

1 csipet só

1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

1/2 l szódavíz

 

20 dkg káposzta vékony csíkra vágva

10 dkg karalábé vékony csíkra vágva

10 dkg zeller vékony csíkra vágva

10 dkg sárgarépa vékony karikára vágva

1 db alma vékony csíkokra vágva

1 evőkanál kókuszzsír

2 db újhagyma, zöldjével együtt felvágva

3 cikk fokhagyma apróra vágva

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva.

3 evőkanál tejföl

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kétféle lisztből, tojásból, csipet sóból és szódabikarbónából a szódavíz hozzáadásával palacsinta tésztát kavarunk. A palacsintasütőbe mindig tegyünk egy kicsi kókuszzsírt, arra merjük a palacsintatésztát.

A kókuszzsírt vookban vagy mély teflonserpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd a fokhagymát, karalábét, zellert, sárgarépát végül a káposztát is beletesszük. fedővel lefedve öt percig pároljuk, majd gyakran kevergetve megpirítjuk. mielőtt levennénk a tűzről, hozzátesszük a petrezselyemzöldet, és az almacsíkokat, azzal is párszor átkeverjük.

Ha kész a zöldség, hozzátesszük a három evőkanál tejfölt és megtöltjük a kisült palacsintákat.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*