12 dkg hajdinaliszt
8 dkg zabpehelyliszt
2 db tojás
1 csipet só
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 l szódavíz
20 dkg káposzta vékony csíkra vágva
10 dkg karalábé vékony csíkra vágva
10 dkg zeller vékony csíkra vágva
10 dkg sárgarépa vékony karikára vágva
1 db alma vékony csíkokra vágva
1 evőkanál kókuszzsír
2 db újhagyma, zöldjével együtt felvágva
3 cikk fokhagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva.
3 evőkanál tejföl
A kétféle lisztből, tojásból, csipet sóból és szódabikarbónából a szódavíz hozzáadásával palacsinta tésztát kavarunk. A palacsintasütőbe mindig tegyünk egy kicsi kókuszzsírt, arra merjük a palacsintatésztát.
A kókuszzsírt vookban vagy mély teflonserpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd a fokhagymát, karalábét, zellert, sárgarépát végül a káposztát is beletesszük. fedővel lefedve öt percig pároljuk, majd gyakran kevergetve megpirítjuk. mielőtt levennénk a tűzről, hozzátesszük a petrezselyemzöldet, és az almacsíkokat, azzal is párszor átkeverjük.
Ha kész a zöldség, hozzátesszük a három evőkanál tejfölt és megtöltjük a kisült palacsintákat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.