25 dkg szemes hajdina
2 db tojás
2 dl tej ( érzékenyek részére ajánlom a zabtejet mely nagyon egészséges )
2,5 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
Tölteléknek csipkebogyó lekvárt és rizstejszínt használtam.
A végén a díszitésnél pörkölt őrölt kakaóbabot használtam.
Első lépésként a hajdinát megdaráltam, majd elkészítettem a palacsinta masszát.
A tojásokat csipet sóval felvertem.
Majd hozzáadtam apránként a hajdina őrleményt és igény szerint higítottam a maszát.
Pár perc pihentetés után következik a kisütés.
Kisütés után elkezdjük a palacsinták betöltését.
Mivel tortának készült ezért nem tekerjük fel hanem a tésztákat egymásra helyezzük és rétegenként váltva töltjük.
Az egyik sorba lekvár a következőbe tejszín kerül.
A tetejére tejszín kerüljön.
Kb félóra pihentetés után szeleteljük mint a tortát.
A tetejére nálam őrölt kakaóbab került díszitésre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.