A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csipet só
30 dkg darált háj
3 db tojás sárgája
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
2 tojás fehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 ek citromlé
A lisztbe kevertem a sót, a hájjal szétmorzsoltam.
Hozzá adtam a tojás sárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát.
4 részbe vágtam.
Egyenként 2,5 - 3 mm-re nyújtottam kör alakúra.
8 cikkbe vágtam.
A töltelékhez a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a darált diót,majd citromlével ízesítettem.
A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral befedtem, a kifliket rásorakoztattam.
180 fokon 20- 25 percig sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.
Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.