Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Hájas süti!

felvitel dátuma: 2012-02-11 21:01:38       mai nézettség: 3       nézettség: 2626
részletes recept
Hájas süti!
Hozzávalók 12 személyre:

  • 90 dkg liszt
    50 dkg háj
    3 tojás sárgája
    2 ek ecet
    2 ek cukor
    2 tk
    1 dl szódavíz
    levár(ki milyet szeret)
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:
 
A hájat megtisztítjuk  és ledaráljuk
30 dkg lisztel jól összegyúrjuk és hűvös helyre tesszük.
A megmaradt 60 dkg lisztbe keverjük a cukrot és a sót, a tojássárgáját , az ecetet és kb. 1 dl szódavizet.
Összegyúrjuk.  jól ki dolgozzuk és hűvös helyen pihentetjük 20 percig
A hájat 3 részre osztjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk  és rákenjük kézzel az egyik adag hájat a tésztára -mindenhol egyforma vastagon.
A tészta felső részét a közepe felé visszahajtjuk, majd az alsó felét ráhajtjuk és jobbról, majd balról is középre hajtjuk a tésztát.
Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük
Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, 4mm vékonyra és forró késsel (fontos, hogy forró legyen!) 10 x 8 cm-es téglalapokra felvágjuk.
Az egyik oldalába tesszük a lekvárt és ráhajtjuk a tésztát
Egy tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé,  ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 170 °C -on szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt (sütőtől függ.) Amikor már picit hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Irénke 2012 február 11

Nagyon jó,nagyon ügyes ez dicséri a háziasszonyt !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*