Kedvelem a receptjét
Hozzávalók:
40 dkg darált háj,70dkg liszt 1 tojás sárgája,2 evőkanál tejföl,2 kávéskanál cukor, fél evőkanál só,2 ek. kanál 20% ecet,2,5 dl ásvány víz vagy szóda víz, szilva, barack lekvár vagy dió
40 dkg darált háj,70dkg liszt 1 tojás sárgája,2 evőkanál tejföl,2 kávéskanál cukor, fél evőkanál só,2 ek. kanál 20% ecet,2,5 dl ásvány víz vagy szóda víz, szilva, barack lekvár vagy dió A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel, 1 ek ecettel átgyúrjuk, majd félre tesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, míg hólyagos nem lesz. kinyújtjuk, majd középre rakjuk kinyújtva a lisztes hájat Lisztezett felületre félretesszük, kb. 30 percet pihentetjük. Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 30 percig. Ezt a nyújtást -hajtogatás- pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát 3mm vékonyra. A sütőt előmelegítjük 220 ºC -ra. Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát 10 x10 cm-es négyzetekre vágjuk forró késel. A tésztára teáskanálnyi szilva lekvárt, baracklekvárt, vagy diót helyeznek, és a tészta másik oldalát ráhajtjuk, nem kézzel hanem késel és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kihűltek meghintjük porcukorral
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.