ez nagyon fínom sütemény ,régen nekem is ilyen szépen sikerült. mostanába nem sikerül ilyen szépre és fínomra elkészíteni. lehet hogy már nincs annyi türelmem
Hozzávalók:
1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl, 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, (kb. 3dl).
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.
Elkészítése:
Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom
Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből
200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on.
Annamária Csíki recepje szerint készítettem! Köszönöm a receptet!
ez nagyon fínom sütemény ,régen nekem is ilyen szépen sikerült. mostanába nem sikerül ilyen szépre és fínomra elkészíteni. lehet hogy már nincs annyi türelmem
nagyon finom es kiados suti...
Soha nem hasznaltam felforrositott kest, megis mindig jo lett a teszta.Vagdald csak fel jo eles hideg kessel semmi baja nem lessz.
Nagyon tetszik , jól néz ki a süti
Nagyon jól sikerült úgy mint a képen szépen kinyílt finom omlós köszönöm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.