Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Hájas sütemény új recept szerint

felvitel dátuma: 2016-04-16 16:26:55       mai nézettség: 1       nézettség: 7056
részletes recept
Hájas sütemény új  recept szerint
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl, 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz,  (kb. 3dl).

60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom

Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! meleg sütőbe kell sütni, világosra A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből

200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on.



Annamária Csíki recepje szerint készítettem! Köszönöm a receptet!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jáglné Mága Julianna 2016 április 17

ez nagyon fínom sütemény ,régen nekem is ilyen szépen sikerült. mostanába nem sikerül ilyen szépre és fínomra elkészíteni. lehet hogy már nincs annyi türelmem

3/10 gyorfi ibolya 2016 május 12

nagyon finom es kiados suti...

0/10 Valeria Kovacs 2017 szeptember 25

Soha nem hasznaltam felforrositott kest, megis mindig jo lett a teszta.Vagdald csak fel jo eles hideg kessel semmi baja nem lessz.

10/10 Mihályné Varga 2017 szeptember 26

Nagyon tetszik , jól néz ki a süti

0/10 Marczinkáné Finta Jutka 2019 február 14

Nagyon jól sikerült úgy mint a képen szépen kinyílt finom omlós köszönöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*