Nagyon fincsi lehet !!
/25dkg darált háj
35 dkg liszt
1 tojásárgája
1 evőkanál ecet, majdnem 1 dl víz
1 kávéskanál porcukor
1 evőkanál tejfel./vagy 1' csomag Tante Fanny tészta
Töltelék: 50dkg átpaszírozott túró, 20 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, fél maroknyi mazsola.!Ez két rúdnak elegendő/.
Mákos: 20 dkg őrölt mák, 10 dkg porcukor, 2 evőkanálnyi mazsola.Ez egy rúdnak elegendő
Ebből a tésztamennyiségből l a legnagyobb méretű gázos tepsiben 3 rúd lett.
Fele lisztet a hájjal összegyúrjuk,a másik feléből rétestésztát készítünk, alaposan kidolgozzuk.A lisztes hájat 3 felé osztjuk, fél óránként 1-1 részt kenünk rá a rétestésztára, hajtogatjuk, pihentetjük, majd kicsit nyújtjuk,rákenjük a második rész lisztes hájat, hajtogatjuk, pihentetjük.Kicsit nyújtjuk, rákenjük a hatmadik rész lisztes hájat, hajtogatjuk, pihentetjük...Tanácsos a tésztát a sütést megelőző napon elkészíteni, nylonba csomagolni, reggelig hideg helyen tartani
Kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet, megkenjük vékonyan tejfellel, hosszában 3 csíkot váunk, megtöltjük, feltekerjük, tojássárgájával megkenjük,előmelegített .sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.