1 kg liszt, 5dkg élesztő,2 egész tojás, csipet só, 1 ek. cukor, tej, kb. 20 dkg darált háj.
A lisztből élesztőből, cukorból, tojásból, sóból, és tejből jó rugalmas kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, kinyújtjuk és rákenjük a darált hájat és hajtjuk. Fél óránként, összesen háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtva kockákra vágjuk, mindegyik közepére , kiskanállal szilvalekvárt teszünk, és félbehajtjuk.Tepsire tesszük, még kelesztjük egy kicsit, azután megkenjük tojással és kisütjük. Tálalás előtt meghintjük kevés porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.