40 dkg darált háj + 10 dkg liszt
60 dkg liszt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2,5 dl víz
1 egész tojás
Ebből a mennyiségből közepes méretü sütőlapon 4 lap készíthető.
Péter Jánosné receptje.
Krém:
8 tojás
25 dkg porcukor
2 dkg zselatin
5 dl tej
1 zacskó vaníliáscukor
A hájat az ecettel, majd a liszttel jól eldolgozzuk, hűvös helyre tesszük.
A liszthez hozzáadjuk a többi alkotóelemet, alaposan kidolgozzuk, rétestészta keménységű tésztát készítünk.15 percig pihentetjük, majd deszkán vékonyra nyújtjuk, a hájat rákenjük, hajtogatjuk.20 percig pihentetjük. A nyújtást és a hajtogatást még háromszor megismételjük.Végül 20 percre hideg helyre tesszük.
Kinyújtjuk, 4-5 milliméter vastagságúra, lisztezett sütőben sütjük a lapokat.2 lapot a kisülés után négyzet alakúra feldarabolunk, ez lesz a teteje.
Krém:
a tojássárgákat elkeverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, a zselatint,lassan hozzákeverjük a tejet.Takarékon sűrű krémet főzünk belőle, amikor megfőtt, hozzákeverjük a vaníliáscukrot.Amíg hűl, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, aztán a cukorral újból keményre verjük. A langyos krémet fokozatosan a felvert habhoz vegyítjük, és azonnal ráöntjük az alsó lapra./Később a krémmel nem lehet dolgozni, mert nagyon kemény lesz./
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.