Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Hájas krémes

felvitel dátuma: 2013-01-12 16:31:49       mai nézettség: 2       nézettség: 2318
részletes recept
Hájas krémes
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált háj + 10 dkg liszt

60 dkg liszt

2 evőkanál tejföl

1 evőkanál ecet

1 kávéskanál

1 kávéskanál cukor

2,5 dl víz

1 egész tojás

Ebből a mennyiségből közepes méretü sütőlapon 4 lap készíthető.

 

Péter Jánosné receptje.

 

Krém:

8 tojás

25 dkg porcukor

2 dkg zselatin

5 dl tej

1 zacskó vaníliáscukor

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A hájat  az ecettel, majd a liszttel jól eldolgozzuk, hűvös helyre tesszük.

A liszthez hozzáadjuk a többi alkotóelemet, alaposan kidolgozzuk, rétestészta keménységű tésztát készítünk.15 percig pihentetjük, majd deszkán vékonyra nyújtjuk, a hájat rákenjük, hajtogatjuk.20 percig pihentetjük. A nyújtást és a hajtogatást még háromszor megismételjük.Végül 20 percre hideg helyre tesszük.

Kinyújtjuk, 4-5 milliméter vastagságúra, lisztezett sütőben sütjük a lapokat.2 lapot a kisülés után négyzet alakúra feldarabolunk, ez lesz a teteje.

Krém:

 a tojássárgákat elkeverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, a zselatint,lassan hozzákeverjük a tejet.Takarékon sűrű krémet főzünk belőle, amikor megfőtt, hozzákeverjük a vaníliáscukrot.Amíg hűl, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, aztán a cukorral újból keményre verjük. A langyos krémet fokozatosan a felvert habhoz vegyítjük, és azonnal ráöntjük az alsó lapra./Később a krémmel nem lehet dolgozni, mert nagyon kemény lesz./

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*