Nagyon fincsi lehet!Gratula!
70 dkg. liszt, 40 dkg. háj,2 kanál tejföl,1.5 dl. tej, 1 cs. élesztő, 1dl. fehér bor,1 tojás,1 kávés kanál só, 1 kávés kanál cukor.
töltelék:20 deka darált dió, 10 dkg. cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 vaniliás cukor, egy kis tej .
tetszés szerinti lekvár a maradék tésztához.
az éleszőt felfuttatjuk a tejben, majd az egész hozzávalókhoz keverjük. közepes keménységü tésztát készítünk, ha kell még egy kis tej, potoljuk.
A hájat 10 dkg liszttel, és az 1 dl. borral jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Deszkára tesszük,és a hájat elkénjük rajt. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, 15 perc pihentetés után háromszor ismételjük a hajtogatást,és a háj kenését- majd kinyújtjuk, kis kockákat vágunk, és megtöltjük, dió, vagy lekvá töltelékkel.Tetejét tojással kenjü, és szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.