Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 24 szombat Eszter, Eliza névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Hájas kifli *

felvitel dátuma: 2016-01-07 00:14:44       mai nézettség: 1       nézettség: 608
részletes recept
Hájas kifli *
Hozzávalók 4 személyre:


100 dkg liszt
30 dkg sertésháj
dkg élesztő
ek cukor
kk 
1 dl napraforgó olaj
3.5 dl tej
db tojás

A töltelékhez
20 dkg sárgabaracklekvár (házi)

A tetejére
db tojássárgája
ek porcukor

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
1.Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
2.A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk. Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
3.Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
4.10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
5.További 10 perc múlva pedig már háj nélkül. Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz. (Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
6.Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.(csokipudinggal töltöttem, meg meggy dzsemmel....)
7.Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
8.Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*