tésztához
100 dkg liszt
30 dkg sertésháj...
5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 kk só
1 dl napraforgó olaj
3.5 dl tej
1 db tojás
A töltelékhez
20 dkg sárgabaracklekvár (házi)
A tetejére
1 db tojássárgája
1 ek porcukor
1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk.
Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
3. Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
4. 10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
5. További 10 perc múlva pedig már háj nélkül.
Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz.
(Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
6. Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.(csokipudinggal töltöttem, meg meggy dzsemmel....)
7. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.