Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Hájas kifli *

felvitel dátuma: 2014-02-16 20:33:13       mai nézettség: 2       nézettség: 1149
részletes recept
Hájas kifli *
Hozzávalók 4 személyre:

tésztához
100 dkg liszt
30 dkg sertésháj...
5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 kk
1 dl napraforgó olaj
3.5 dl tej
1 db tojás

A töltelékhez
20 dkg sárgabaracklekvár (házi)

A tetejére
1 db tojássárgája
1 ek porcukor

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben.
2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, olajat, sót, majd a tejes keveréket és jól összedolgozzuk.
Szükség szerint tejjel lágyítjuk vagy liszttel keményítjük a tésztát.
3. Kis pihentetés után 1cm vastagra nyújtuk a tésztát és megkenjük az előre ledarált háj felével-egyenletesen hogy mindenhova jusson, majd kettőbe hajtjuk a tésztát.
4. 10 perc elteltével megismételjük ezt a maradék hájjal.
5. További 10 perc múlva pedig már háj nélkül.
Minél többször hajtogatjuk,annál rétegesebb lesz.
(Ez türelem kérdése, én háromszor szoktam.)
6. Kinyújtjuk, majd háromszög formákat vágunk belőle, megtöltjük házi baracklekvárral és kifliket sodrunk.(csokipudinggal töltöttem, meg meggy dzsemmel....)
7. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket és előmelegített sütőben15-20 perc alatt készre sütjük.
8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Szakács: Krisztina


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*