Magdikám , igen én is ezt készítem mindig . A multkor reszelt almát tettem bele és mint a rétest úgy tekertem fel . Isteni lett, de sajnos képem nincsen róla.
70 dkg liszt
40 dkg darált háj
1 tojás
1 dl fehérbor vagy helyete 1 evőkanál ecet
2 evőkanál tejföl
1 csapott teáskanál só
ugyanannyi cukor
2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, akár sima víz
valamilyen lekvár
Nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, de szépen kinyíltak a virágjaim.
70 deka liszt, 40 deka tisztított darált háj, 2 kanál jó tejföl, 1 egész tojás,1 dl fehérbor, helyette esetleg 1 evőkanál ecet, 1 csapott kávéskanál só, ugyanannyi cukor, szódavíz vagy víz. Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam. A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni kinyújtás után
A kidolgozott és jól lehűtött tésztát közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, minden másodikat valamivel kiszúrunk középen. Nagyobb linzer kiszúrót használtam. A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. Világossárgára sütjük, utána meghintjük porcukorral majd a közepét megtöltjük savanykás lekvárral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.