40 deka liszt
20 deka tisztított, darált háj
2 evőkanál tejföl
1 tojás
1 deci fehérbor (vagy 1-2 kanál ecet)
l csapott kávéskanál só és ugyanennyi cukor
víz vagy szódavíz
gyümölcsíz
A hájat jól eldolgozzuk 10 deka liszttel, és félretesszük. A többi hozzávalóból rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, 15 percig hideg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a hájjal, felcsavarjuk, nyújtófával ellapítjuk, és összehajtjuk, mint a vajastésztát. 20 percig hideg helyen pihentetjük, ezt még kétszer ismételjük. Vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle, és minden második korongnak kiszúrjuk a közepét. Az egész korongokat vízzel megkenjük, rárakjuk a gyűrűket. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón lekvárt, dzsemet csöppentünk a közepébe. Én most őszibarack-dzsemmel készítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.