Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » hájas gyűrű

felvitel dátuma: 2012-01-24 22:15:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1467
részletes recept
hájas gyűrű
Hozzávalók 3 személyre:

40 deka liszt

20 deka tisztított, darált háj

2 evőkanál tejföl

1 tojás

1 deci fehérbor (vagy 1-2 kanál ecet)

l csapott kávéskanál és ugyanennyi cukor

víz vagy szódavíz

gyümölcsíz

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A hájat jól eldolgozzuk 10 deka liszttel, és félretesszük. A többi hozzávalóból rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, 15 percig hideg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a hájjal, felcsavarjuk, nyújtófával ellapítjuk, és összehajtjuk, mint a vajastésztát. 20 percig hideg helyen pihentetjük, ezt még kétszer ismételjük. Vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle, és minden második korongnak kiszúrjuk a közepét. Az egész korongokat vízzel megkenjük, rárakjuk a gyűrűket. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón lekvárt, dzsemet csöppentünk a közepébe. Én most őszibarack-dzsemmel készítettem.  

Szakács: mami


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*