Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hagymásrostélyos piritott burgonyával

felvitel dátuma: 2012-11-11 11:45:32       mai nézettség: 1       nézettség: 3977
részletes recept
Hagymásrostélyos piritott burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:

1kg marha comb

,bors,mustár,

2dl víz vagy húsleveslé a felengedéshez.

1dl olaj,a hús sütéséhez.

'2db nagy fej hagyma karikára szelve,

annyi liszt, ami jól befogja a hagymaszeleteket,

,5dkg vaj és 2dl olajkeveréke a kisütéshez.,

1,5kg burgonya kockára vágva,

2dl olaj a kisütéséhez.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A hússzeleteket fólia alatt klopfoljuk,besózzuk,borsózzuk,mustárral megkenjük és ey órát állni hagyjuk vagy előző este ezt a müveletet elkészítjük és hütőbe tesszük felhasználásig.

A zsíradékot megolvasszuk és a húsokat minkét oldalukon hirtelen kisütjük,majd felengedjük vizzel vay húslével,ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk.

A hagymát felkarikázzuk bőséges lisztbe forgatjuk,sózzuk és kicsit állni hayjuk majd vaj és olajkeverékében adagonként pirosra sütjük.Papírtörlőre szedjük majd melegen tartjuk.

Az előkészített burgonyát zsíradékban pirosra sütjük.

Tálalás:A hússzeletet tányérra tesszük rápakolunk a kisült hagymakarikákból és mellé a sültburgonya köretet tesszük és meglocsoljuk a hús szaftjával.Mustárt,savanyúságot adunk mellé.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=8443

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 jikl 2013 szeptember 14

hát ez rossz

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*